BOLTON - De Engelse voetbalclub Bolton Wanderers heeft woensdag manager Gary Megson ontslagen. De 50-jarige Engelsman wordt verantwoordelijk gehouden voor de magere resultaten van Bolton in de Premier League.

De club staat op de achttiende plaats en verkeert daarmee in de gevarenzone.

De ploeg van Megson verspeelde dinsdag tegen mede-degradatiekandidaat Hull City in het laatste half uur een 2-0-voorsprong.

Hull bleef door het gelijkspel in punten (achttien) gelijk, al speelde Bolton twee wedstrijden minder. Assistent-trainers Chris Evans en Steve Wigley nemen voorlopig de taken van Megson over, zo maakte Bolton op de website bekend.

Fulham

Voor Fulham-manager Roy Hodgson was er wél goed nieuws. Hij heeft een nieuw contract met de looptijd van een jaar gekregen.

Dat maakte de Engelse voetbalclub uit de Premier League woensdag bekend. Hodgson wordt daarmee beloond voor de goede resultaten van Fulham, dat momenteel negende staat.

Hodgson begon in december 2007 bij Fulham. Afgelopen seizoen leidde hij de club uit Londen naar de beste eindklassering in de Premier League, zevende en kwalificatie voor de Europa League. Dit seizoen versloeg Fulham al landskampioen Manchester United en Liverpool.