AMSTERDAM - Klaas-Jan Huntelaar heeft een gesprek aangevraagd met de clubleiding van AC Milan omdat hij duidelijkheid wil over zijn toekomst. De aanvaller krijgt ondanks eerdere toezeggingen de laatste weken nauwelijks speeltijd van trainer Leonardo.

Marco Borriello is uitgegroeid tot de vaste spits van Milan en als invaller moet Huntelaar Filippo Inzaghi doorgaans voor zich dulden.

Arnold Oosterveer, de zaakwaarnemer van Huntelaar, reist deze week naar Italië voor een onderhoud met vice-president Adriano Galliani en directeur Ariedo Braida.

''Drie weken geleden heeft Leonardo gezegd dat de kansen voor Klaas-Jan zullen komen'', vertelt Oosterveer tegenover Voetbal International.

WK

''En ook de clubleiding geeft telkens aan dat ze hem willen houden. Maar we hebben ook te maken met een speler die met het oog op zijn clubcarrière en het naderende WK aan voetballen toe wil komen. Het wordt tijd voor duidelijkheid.''

Huntelaar tekende afgelopen zomer een vierjarige verbintenis in Milaan. Eind november scoorde de voormalige speler van onder meer Ajax en Real Madrid twee keer tijdens een invalbeurt tegen Catania, maar sindsdien deed Leonardo nog slechts een keer een beroep op hem, als invaller tegen Sampdoria.