AMSTERDAM - Maarten Stekelenburg ziet in de samenwerking met coach Martin Jol reden genoeg voor de club om kampioen van Nederland te worden, mits Ajax verder sleutelt aan het uitverdedigen met het hoofd.

“In de lucht zijn we kwetsbaar. Nee dat komt niet door een gebrek aan lengte”, vertelt de doelman aan Sportweek.

“We moeten er gewoon voor zorgen dat als wij niet kunnen koppen zij ook niet kunnen koppen. We moeten meedogenlozer worden, dat is trainbaar."

Stekelenburg is desondanks te spreken over de huidige situatie bij Ajax.

Van Basten

“Jol staat open voor discussie”, vertelt hij. De keeper werd het afgelopen seizoen door toenmalig trainer Marco van Basten achter Kenneth Vermeer in de rangorde geplaatst. Maar onder Jol lijkt de doelman zich voorlopig geen zorgen te hoeven maken over zijn basisplek en kan hij vooruit kijken.

“Onder Van Basten moesten we altijd opbouwen. Soms zelfs opbouwen om op te bouwen. Nu nemen we minder risico en spelen soms de lange bal. Nu spelen we wat realistischer, denk ik”, zo geeft Stekelenburg een vluchtige analyse.

Vader

“Ik wil kampioen worden met Ajax. Bij deze club heb ik het prima naar mijn zin. Binnenkort word ik vader, dat weegt allemaal mee. Ik sta nog tot 2012 onder contract, dat zit goed. Ondanks die mindere periode ben ik altijd van de club blijven houden."