AMSTERDAM – David Suazo lijkt zijn carrière bij het Italiaanse Genoa voort te zetten. Alleen een handtekening van de aanvaller is nog nodig om de transfer te beklinken.

Internazionale meldt op haar website dat de club de speler toestemming heeft gegeven om naar Genoa te reizen.

De Hondurees heeft bij de landskampioen nooit een vaste basisplaats weten af te dwingen en kwam dit seizoen in één competitieduel in actie.

Suazo kreeg aan het begin van het seizoen te horen dat hij mocht uitkijken naar een andere werkgever. Het afgelopen seizoen werd hij al verhuurd aan het Portugese Benfica.

De in de lucht hangende overstap komt daardoor niet als een verrassing. Woensdag heeft de aanvaller een onderhoud met Genoa. Verwacht wordt dat Suazo dan bij de Noord-Italiaanse club zal tekenen.

Arnautovic

De transfer van de Hondurees zou kansen bieden voor Marko Arnautovic. De van FC Twente gehuurde aanvaller schuift bij een overgang van Suazo twee plaatsjes op in de pikorde, omdat Samuel Eto’o in januari met Kameroen actief is op de Afrika Cup.

De Italiaanse media gaan er echter vanuit dat Inter in de winterstop een vervanger voor Suazo zal aantrekken. Vooral de Macedonische aanvaller Goran Pandev zou hoog op het verlanglijstje van de Nerazurri staan. De 26-jarige spits is transfervrij, nadat zijn contract bij Lazio moest worden ontbonden.