AMSTERDAM - In februari van volgend jaar moet Hamburger SV in de Europa League tegen PSV. Martin Jol schat de kans voor HSV op het bereiken van de volgende ronde redelijk groot.

"Ik denk dat de kansenverhouding 60-40 is in het voordeel van HSV", vertelt de trainer van Ajax aan Bild.

"Dit omdat zij over een betere aanvalslinie beschikken en met de eerste thuiswedstrijd ook een licht voordeel hebben. PSV moet in de return wellicht het spel maken en dat ligt ze toch minder."

Uitstekende prestaties

Jol verruilde afgelopen zomer verrassend de trainerspost van Hamburger SV voor die van Ajax. Verrassend omdat zijn prestaties in Hamburg uitstekend te noemen waren.

Hij haalde, in het ene jaar dat hij er zat, de halve finale van de UEFA Cup, de halve finale van de DFB Pokal en deed lang mee om de titel. Jol volgt de prestaties van de Duitse club nog altijd vol belangstelling."'Ik ben zelfs diep onder de indruk van HSV."

Transfers

"Met de transfers van Zé Roberto en Eljero Elia heeft HSV twee echte wapens binnengehaald. Zé Roberto is de spelmaker, die nog miste in het plaatje. Elia is een briljante speler, die razendsnel is, over een goede techniek beschikt en, als hij het op z'n heupen heeft, niet te stuiten is."

"Daarnaast hebben ze ook nog Marcell Jansen, die altijd op zoek is naar de pass en de drang heeft naar voren te gaan."