AMSTERDAM - Het gemis van aanvoerder Cesc Fabregas kan Arsenal de komende weken wel opvangen. Dat denkt althans oud-Ajacied Thomas Vermaelen.

"Cesc is ontzettend belangrijk voor ons, maar net als bij Robin van Persie zullen we het nu zonder hem moeten doen", vertelt de verdediger op de clubsite. "Ik denk dat we andere prima middenvelders hebben die het gat kunnen opvullen."

"Hij is de beste middenvelder met wie ik ooit gespeeld heb", gaat Vermaelen verder. "Hij is een ontzettend slimme speler en zeer moeilijk te verdedigen. Volgens mij heeft hij ogen in zijn achterhoofd, want hij ziet alles."

Hamstring

Fabregas was nog niet helemaal hersteld van zijn hamstringklachten, maar manager Arsène Wenger liet de Spanjaard toch invallen in het belangrijke competitietreffen tegen Aston Villa. Met twee treffers besliste de captain het duel in het voordeel van zijn team.

Bij het maken van zijn tweede doelpunt greep hij echter weer naar zijn hamstring, waardoor hij hoogstwaarschijnlijk drie weken niet inzetbaar is voor Arsenal.

Van Persie

Enkele weken geleden blesseerde Van Persie zich al bij een oefeninterland van Oranje tegen Italië waardoor de andere belangrijke speler van de Engelse ploeg nog maanden langs de kant staat.