LOKEREN - Lokeren is niet blij met het bankroet van Moeskroen. Het verliest zes punten door het verdwijnen van de failliete voetbalclub uit de eerste klasse van het België. Lokeren wil via de rechter de punten terugkrijgen, meldde maandag de VRT in zijn journaal.

Lokeren won in de competitie twee keer van Moeskroen, op 29 augustus met 4-1 en op 12 december met 5-0. ''Dat wij die punten nu moeten afgeven is een ramp'', verklaarde voorzitter Roger Lambrecht.

''Ik vind het niet normaal dat wij zes punten, die wij op een sportieve manier hebben behaald, moeten inleveren. We gaan bekijken wat we juridisch kunnen doen.''

Failliet

Moeskroen is maandag failliet verklaard. De club kan een miljoenenschuld niet betalen en zegde alle spelers, trainers en andere werknemers ontslag aan. De Belgische bond heeft Moeskroen uit de competitie gehaald en bij alle clubs de punten geschrapt die tegen de Henegouwers zijn behaald.

Lokeren voelt zich extra gedupeerd omdat het naar de vijftiende en voorlaatste plaats is gezakt en daarmee in de degradatiezone is geraakt.