LONDEN - In de Engelse Premier League heeft koploper Chelsea maandag weer eens gewonnen. Na duur puntenverlies tegen West Ham (1-1) en Birmingham (0-0) liep de thuiswedstrijd tegen stadgenoot Fulham wel goed af: 2-1.

Daardoor handhaafde de Londense ploeg zich in elk geval tot het einde van dit jaar op de eerste plaats.

De overwinning kwam moeizaam tot stand. Twintig minuten voor tijd keek Chelsea nog steeds tegen een achterstand aan door een snelle treffer van Zoltan Gera.

Didier Drogba en Chris Smalling (eigen doel) gaven het duel in de slotfase voor de thuisploeg een positieve wending. Voor Drogba was het alweer zijn veertiende competitietreffer.

Voorsprong

Chelsea heeft op de ranglijst een voorsprong van vijf punten op Manchester United, dat woensdag thuis speelt tegen Wigan Athletic.

Arsenal staat derde op zeven punten van Chelsea, met twee duels minder gespeeld. De Gunners treden woensdag bij Portsmouth aan.

Heitinga

Everton, met John Heitinga in de basisploeg, versloeg FC Burnley met 2-0. Boudewijn Zenden bleef bij Sunderland in de uitwedstrijd tegen Blackburn Rovers (2-2) op de bank. Darren Bent scoorde twee keer voor de bezoekers.