BRUSSEL - De Belgische voetbalclub Excelsior Moeskroen verdwijnt definitief uit de hoogste klasse van het Belgische voetbal. Dat meldt de Waalse tv-zender RTBF maandag.

Moeskroen meldde zich af voor de wedstrijd van woensdag tegen Westerlo. Omdat het de derde keer is dat de in financiële nood verkerende club niet in actie wil komen, haalt de bond Moeskroen op reglementaire gronden uit de competitie.

De spelers kregen maandagmiddag te horen dat ze op zoek kunnen gaan naar een andere club. Op de algemene vergadering werd het lot beslecht voor spelers, trainer Hans Galjé en overige werknemers. De ontslagbrieven gaan voor 31 december op de post.

Excelsior Moeskroen heeft een schuld van 12 miljoen euro. Vorige week kwam de ploeg al niet opdagen tegen Cercle Brugge. Zaterdag staakten de spelers en ging het duel met Kortrijk niet door.

Stand

Het einde van Moeskroen heeft de nodige gevolgen voor de stand in de Jupiler Pro League. Moeskroen wordt daarin zestiende en laatste en degradeert sowieso.

Dat betekent dat er van de vijftien andere clubs niemand rechtstreeks degradeert. De nummer vijftien speelt een nacompetitie met drie tweedeklassers.

Nadelig

De punten die clubs dit seizoen behaalden tegen Moeskroen vervallen. Dat is vooral nadelig voor Lokeren en Cercle Brugge die beide zes punten moeten inleveren. Lokeren zakt zelfs meteen naar de vijftiende plaats.

Bovenin moet Anderlecht drie punten inleveren, Club Brugge één waardoor het tot op drie punten nadert van de koploper.