AMSTERDAM - Henk Jagersma beweert dat André Wetzel erop uit was een breuk te forceren. ''Het lijkt een bewuste poging om onder zijn contract uit te komen'', zegt de voorzitter van de raad van commissarissen van ADO Den Haag tegenover De Volkskrant.

Na een interview in dezelfde krant werd de directeur voetbalzaken afgelopen week ontslagen.

"Ik vermoed dat André zijn eigen agenda heeft", zegt Jagersma. "Misschien heeft hij al een andere aanbieding, ik weet het niet."

Wetzel zei onder meer dat hem de regie was ontnomen. Hij voelde zich een ‘marionet van commissarissen zonder verstand van voetbal'.

Van den Bergh

Ricky van den Bergh, die uit de selectie werd gezet, zou onder druk van buitenaf in genade zijn aangenomen. "Mijn antwoord is: André, denk eens even na. Je had vier weken de tijd om een verzoening te organiseren, je kreeg niets voor elkaar", reageert Jagersma.

"Een simpel telefoontje van mij naar trainer Raymond Atteveld en een even simpel telefoontje van Atteveld naar Van den Bergh was voldoende om het conflict op te lossen."

Liegen

Volgens Jagersma had Wetzel zich gecommitteerd aan een afspraak om uit de media te blijven.

"We hebben hem nog gewaarschuwd het niet te doen. Hij heeft dus gelogen en gekozen voor een ramkoers. Als je doelbewust mensen beschadigt, is het in elk bedrijf einde oefening."