LONDEN - Arsenal heeft zondag de topper tegen Aston Villa met 3-0 gewonnen. Cesc Fabregas, die op de bank begon, had met twee treffers een groot aandeel in de overwinning van de thuisploeg.

De Fransman Abou Diaby maakte in blessuretijd het derde doelpunt.

De achterstand op koploper Chelsea, dat zaterdag gelijkspeelde, is geslonken naar vier punten.

Arsenal moet ook Manchester United, dat zondagavond Hull City versloeg (3-1), nog voor zich dulden. United heeft twee punten meer, maar ook een duel meer gespeeld.

Arsjavin

Arsenal was gewaarschuwd nadat Aston Villa dit seizoen al Chelsea, Manchester United en Liverpool had verslagen. De club van de geblesseerde Robin van Persie kwam echter nooit echt in de problemen, maar wist pas in de tweede helft te scoren.

Andrei Arsjavin was na een uur spelen al dicht bij een treffer, maar Villa-doelman Brad Friedel bracht redding. Tegen de vrije trap van Fabregas vijf minuten later was hij echter niet bestand: 1-0.

Hamstringklachten

De Spaanse international stond toen amper tien minuten in het veld. Hij scoorde in de 81e minuut uit een counter ook de 2-0, maar blesseerde zich daarbij en moest gewisseld worden. Mogelijk zijn de hamstringklachten die hem in eerste instantie op de bank hielden, verergert. In de extra tijd schoot Diaby nog de derde treffer binnen.