BRUGGE - Een late treffer van oud-Ajacied Wesley Sonck heeft Club Brugge zaterdag alsnog de volle winst bezorgd in de stadsderby met Cercle Brugge.

De nummer twee van de Belgische voetbalcompetitie stond lange tijd met 1-0 achter na een doelpunt van de Oekraïner Oleg Jastsjoek in de 21e minuut.

Een kwartier voor tijd trok Karel Geraerts de stand gelijk en vijf minuten voor tijd maakte Sonck de winnende treffer voor de ploeg van trainer Adri Koster.

Koploper Anderlecht, dat zijn voorsprong zag slinken tot vier punten, komt zondag in actie bij nummer drie AA Gent.

Van Wijk

In de wedstrijd tussen middenmoters Sint Truiden en KV Mechelen vielen maar liefst zeven doelpunten en drie rode kaarten. Sint Truiden won met 5-2, maar zag uitblinker Nils Schouterden rood pakken.

Roeselare kon de laatste plaats in de Jupiler League overdoen aan Lokeren, dat met 2-0 van Standard Luik verloor. Maar de club van de Nederlandse trainer Dennis van Wijk ging zelf ook met 3-0 onderuit bij Charleroi.

Moeskroen

Excelsior Moeskroen meldde zich voor het tweede weekeinde op rij af. Dit keer gaf de noodlijdende club forfait voor de wedstrijd tegen Kortrijk. De spelers en trainers weigerden te spelen vanwege de financiële wantoestanden bij de club, die zo goed als failliet is.

Bij een derde afzegging kan de Belgische voetbalbond Moeskroen uit de competitie zetten. Kortrijk kreeg een reglementaire 5-0-zege toegewezen.