MOESKROEN - De wedstrijd tussen Excelsior Moeskroen en Kortrijk in de Belgische competitie gaat alsnog niet door. De spelers van het bijna failliete Moeskroen weigeren te voetballen. Dat meldde de Henegouwse club zaterdag een uur voor de aftrap.

Aanvankelijk zou de wedstrijd wel plaatshebben. De tijdelijke bewindvoerders van de club hadden naar eigen zeggen de spelers bereid gevonden aan te treden tegen Kortrijk. De spelers hadden vrijdag nog een staking afgekondigd uit onvrede over de gang van zaken bij de club.

Na tussenkomst van de spelersvakbond Sporta veranderden de spelers zaterdagavond toch weer van mening en besloten het veld niet te betreden.

Belastingontduiking

Een reglementaire nederlaag is de consequentie. Dat was vorige week ook al het geval, toen Moeskroen weigerde uit te komen tegen Cercle Brugge. Als Moeskroen een derde keer niet kan spelen, mag de voetbalbond de club schrappen uit de hoogste voetbalklasse.

Moeskroen heeft een miljoenenschuld en werd onlangs ook nog betrapt op belastingontduiking. De club verloor zijn licentie, maar ging in beroep bij de rechtbank en mag daardoor nog wel spelen.