AMSTERDAM - Chelsea bekijkt of Real Madrid-doelman Iker Casillas bereidwillig is na het WK in Zuid-Afrika naar Stamford Bridge te komen, zo meldt de krant Sport in haar kersteditie. Manager Carlo Ancelotti van The Blues zou zijn vertrouwen in de in fouten vervallende Petr Cech hebben verloren.

Casillas' verbintenis in Madrid verloopt in 2017 en in zijn contract staat een afkoopclausule van 150 miljoen euro. Chelsea hoopt dat Real Madrid mee wil werken aan een transfer en rekent daarbij op de wens van Casillas om van club te veranderen.

Naar het schijnt onderhoudt de 101-voudig Spaans international een haat-liefdeverhouding met voorzitter Florentino Pérez. De bouwondernemer flirtte gedurende zijn eerste ambtstermijn herhaaldelijk met Gianluigi Buffon.

Salaris

Maar wat Casillas vooral steekt, is dat hij ondanks tien jaar trouwe dienst nog steeds niet tot de best betaalde spelers behoort.

Casillas speelde sinds zijn debuut in het seizoen 1999/2000 ruim 550 wedstrijden voor Real. Ruim twee jaar geleden gaf hij nog duidelijk te verstaan nooit weg te willen, ook niet na zijn actieve loopbaan.

"Als god het wil, ontwikkel ik me en stap ik in de voetsporen van coaches als Del Bosque en Camacho. Daarna zou ik graag voorzitter willen worden, wanneer ik wat meer op leeftijd ben."