AMSTERDAM - De titel mag voor Ajax met negen punten achterstand op koploper FC Twente dan redelijk uit het zicht verdwenen zijn. Trainer Martin Jol is ondanks alles niet geheel ontevreden over de eerste competitiehelft van de Amsterdammers.

"Van een club als Ajax verwacht iedereen op korte termijn succes, terwijl we aan de andere kant bezig zijn met de organisatie van de hele club en de ontwikkeling van jonge spelers", zegt de Scheveninger in Voetbal International.

De coach die begin dit seizoen het stokje overnam van de opgestapte Marco van Basten houdt dan ook een dubbel gevoel over aan zijn eerste half jaar in de hoofdstad.

"Onze ontwikkeling heeft noodgedwongen plaatsgehad tijdens de competitie. Met name in de verdediging was het even zoeken."

"Desondanks hebben we ongeveer net zo weinig tegengoals als PSV en FC Twente en veel meer gescoord dan zij. Minder positief is natuurlijk de achterstand in punten. Die moeten we na de winterstop zien weg te werken."

Suarez

Jol is begonnen met het bouwen aan een team. En met dat proces spreekt hij de verwachting uit dat Luis Suarez nog wel even bij Ajax blijft.

"We zitten midden in een metamorfose. Dan zou het niet logisch zijn je beste speler te laten vertrekken. Er heeft zich ook nog geen club gemeld, ook Chelsea niet."