AMSTERDAM - Kevin Hofland gaat binnenkort praten met Erik Meijer. De kersverse technisch directeur van Alemannia Aachen zal volgens De Telegraaf een poging doen om de verdediger van Feyenoord over te halen om naar Duitsland te komen.

"We gaan praten over elkaars toekomstideeën", licht Meijer toe. "Het hangt van zijn visie af wat voor soort contract het wordt. Ik zie in Kevin een belangrijke steunpilaar voor onze verdediging, die een goede trap en wilskracht heeft en hij komt uit de regio."

Hofland op zijn beurt ziet het allemaal wel op zich afkomen. "Mijn contract bij Feyenoord loopt nog anderhalf jaar door, dus ik ben daar op dit moment niet echt mee bezig", vertelt hij aan de krant.

Terugkeer

Wanneer de 30-jarige Limburger ingaat op de avances van Aachen betekent dit een terugkeer van Hofland in de Bundesliga. Eerder speelde hij tussen 2004 en 2007 voor VfL Wolfsburg.

Hofland is bij Feyenoord op een zijspoor beland. De oud-speler van PSV en Fortuna Sittard is sinds dit seizoen geen basisspeler meer in Rotterdam en kwam in de competitie tot dusverre pas vier keer in actie.

Hij is bezig aan zijn derde contractjaar bij de huidige nummer vier van de eredivisie.