AMSTERDAM - Dat Ajax in de achtstefinale van de KNVB-beker zou winnen van de amateurs van WHC, stond voor aanvang al praktisch vast. Het verlies van Luis Suarez, die na commentaar op de leiding geel kreeg en daardoor geschorst is voor de kwartfinale, liet dan ook een vervelende bijsmaak na.

"Het verlies van Luis is vervelend", zuchtte Jol na afloop. "Het is een vreemde situatie. Eigenlijk hetzelfde als tijdens het bekerduel tegen Dordrecht toen hij zijn eerste gele kaart kreeg. Ik ga hem hier zeker op aanspreken."

"Maar we kunnen het niet meer terugdraaien. Een ervaren scheidsrechter had deze gele kaart echter niet gegeven", vervolgde Jol.

"Die had geweten dat Luis op scherp stond en het bij een vermaning gelaten. Ik hoop dat deze arbiter talentvol genoeg is om hiervan te leren. Hij had er volgens mij wel plezier in."

Publiek

De Uruguyaan was zich na afloop van geen kwaad bewust. "Ik weet niet waarom hij mij die kaart gaf", verklaarde Suarez. "Misschien om het publiek tevreden te stellen. Ik begrijp het niet"