AMSTERDAM - Jurgen Streppel, de trainer van Helmond Sport, baalde van de manier waarop zijn ploeg begon aan het bekerduel tegen FC Twente. "Wij toonden veel te veel respect voor de tegenstander en hebben nauwelijks van ons afgebeten."

De keuzeheer slaagde er in de rust in de wedstrijdinstelling van zijn ploeg bij te stellen, maar toen was het kwaad al geschied. "De 2-0 valt en dan weet je dat het afgelopen is", analyseerde Streppel voor de camera van RTL7.

"Wij hadden gewoon meer geloof in onszelf moeten hebben. Met overtuiging moeten tonen dat wij ook goed kunnen voetballen. In de tweede helft lukte dat redelijk, maar in de eerste helft waren wij gewoon onder de indruk van FC Twente."

Voordeel

Streppel denkt niet dat het een voordeel was dat FC Twente-trainer Steve McClaren besloot routiniers als Kenneth Perez en Blaise N'Kufo buiten de selectie te houden.

"Dat soort spelers geloven dit soort duels wel, terwijl die jonge honden zich graag willen bewijzen. Neem Luuk de Jong. Hij was fantastisch vandaag en zal zeker doorbreken bij FC Twente."