GRONINGEN - NEC heeft zich woensdagavond enigszins verrassend geplaatst voor de kwartfinales van het bekertoernooi. De nummer zeventien van de eredivisie schakelde nummer twaalf FC Groningen in eigen huis uit: 0-2. John Goossens en Erton Fejzullahu maakten de doelpunten.

FC Groningen, met verdediger Darryl Lachman (20) als debutant in het basisteam, was voor de rust veel sterker dan NEC. De ploeg van Jans drong de bezoekers ver terug op eigen helft, maar dwong weinig uitgespeelde kansen af.

Thomas Enevoldsen was in de eerste helft nog wel een paar keer dicht bij de openingstreffer. NEC-doelman Gabor Babos voorkwam evenwel een achterstand voor de Nijmegenaren.

Voorsprong

NEC, dat eind november in Groningen voor de competitie nog een punt pakte (2-2), kwam na de pauze onverwacht op voorsprong. John Goossens scoorde van grote afstand uit een vrije trap: 0-1. Babos behoedde NEC kort daarna voor de snelle gelijkmaker.

De Hongaarse keeper groeide in de slotfase uit tot de held van NEC. Wat FC Groningen ook probeerde, Babos liet zich niet passeren. In de extra tijd besliste Fejzullahu het duel: 0-2.