AMSTERDAM - Vanwege het vertrek van Pieter Huistra staat er volgend seizoen voor de derde keer in drie jaar tijd een nieuw gezicht voor de groep bij Jong Ajax. Geen optimale situatie, maar Ajax gunt Huistra zijn transfer naar FC Groningen.

Dit vertelde hoofdtrainer Martin Jol dinsdag op het persmoment met het oog op de bekerwedstrijd tegen WHC tegenover Ajaxlife.nl.

"We willen Pieter deze kans niet ontnemen. Hij is hier tot de zomer, dus we hebben de tijd om een vervanger aan te trekken."

Hij gaf aan dat het vertrek van Huistra geen serieuze gevolgen hoeft te hebben. "Zolang we ieder jaar kampioen worden niet."

Speelminuten

Jong Ajax veroverde vorig seizoen onder leiding van Adrie Koster de titel. Koster vertrok afgelopen zomer naar de Belgische topclub Club Brugge.

Ook onder Huistra heeft Jong Ajax de minste verliespunten, al weet Jol dat Huistra het dit seizoen niet altijd makkelijk heeft gehad.

"Pieter kreeg te maken met vijf of zes teleurgestelde spelers, voor wie in het eerste geen plek was. Het heeft even geduurd voor alles goed stond. Hopelijk kan zijn opvolger wel alle talenten gewoon speelminuten geven."