AMSTERDAM - Trainer Martin Jol heeft woensdagavond tijdens de wedstrijd in de achtste finales van het nationale bekertoernooi tegen de amateurs van WHC de beschikking over een nagenoeg fitte selectie.

Hij mist op het kunstgras van het stadion van FC Zwolle de geblesseerde Gabri en Thimothée Atouba.

Oleguer ontbreekt omdat hij dinsdag met het Catalonië van trainer Johan Cruijff tegen de nationale ploeg van Argentinië in actie komt. Bruno Silva verblijft in Brazilië om de overgang naar Internacional af te ronden.

Sneeuwvrij

Jol heeft goede hoop dat de wedstrijd doorgaat. Vrijwilligers maakten het speelveld dinsdag nogmaals sneeuwvrij. Voor Ajax is het belangrijk dat het duel met de hoofdklasser uit het zaterdagvoetbal niet wordt afgelast.

De Amsterdammers kunnen anders niet op 20 januari de competitiewedstrijd tegen NAC inhalen. Dat kan overigens ook niet als het bekerduel tussen Jong De Graafschap en NAC woensdag niet doorgaat.

Ajax speelt in dat geval op 17 januari tegen NAC. De Amsterdammers komen dan eerder terug van een trainingskamp in Zuid-Afrika. Ajax wil graag tot en met 17 januari in Kaapstad blijven.