BREDA - Eredivisieclub NAC Breda moet oud-keeper Ton van Eenennaam binnen tien werkdagen weer in dienst nemen als stadionbeheerder.

Volgens de kantonrechter in Breda is er onvoldoende bewijs voor beschuldigingen van diefstal en fraude door Van Eenennaam, oordeelde de kantonrechter dinsdag in het kort geding dat hij had aangespannen tegen zijn ontslag.

NAC gaat in beroep tegen de uitspraak. ''We vinden het vonnis een beetje te kort door de bocht. Van Eenennaam heeft naar onze mening het voordeel van de twijfel gekregen'', aldus advocate Evelien Kiela van de Brabantse club.

Sponsorkaarten

NAC voerde als ontslagreden aan dat de oud-keeper gefraudeerd heeft met administratie van taakstraffen die in het stadion worden uitgevoerd, dat hij zonder toestemming NAC-kleding weggaf, opbrengsten uit metaalafval heeft achtergehouden en sponsorkaarten weggaf.

De rechter verwijt de club nooit met de stadionbeheerder over de verdenkingen is gesproken. Wel liet NAC hem maandenlang observeren.

Geldgebrek

Op één incident na in zijn jarenlange dienstverband was er nooit sprake van een probleem met zijn functioneren. Van Eennennaam verrichte zijn werk in een cultuur die door geldgebrek werd gekenmerkt door creatieve oplossingen en vriendendiensten, stelt de rechtbank.

''Voor ontslag op staande voet was onvoldoende basis.'' NAC moet aan Van Eenennaam alsnog het loon vanaf de ontslagdatum uitbetalen.