AMSTERDAM - FC Zwolle heeft financiële maatregelen afgekondigd om de club te herstructureren. Zwolle kampt met een schuld van 800.000 euro op een begroting van 3,8 miljoen euro.

Volgens voorzitter Adriaan Visser heeft Zwolle als er niets gebeurt straks wel een 'mooi, nieuw stadion, maar geen betaald voetbal meer'.

Gemeenteraadsleden zijn door de club uitgenodigd om zich op de hoogte te laten stellen, meldt de Stentor maandag.

Rood

Op dit moment dicht Zwolle het ene gat met het andere. 'Dat kan niet langer. Er hoeft maar iets mis te gaan en je hebt de grootst mogelijke problemen", aldus Visser. "Inmiddels is de min wat weggewerkt, we staan nu zes ton rood."

Zwolle bekijkt samen met de KNVB hoe het eigen vermogen opgekrikt kan worden. Het bestuur neigt naar een obligatielening bij sponsoren.

Visser: "We willen ons kapitaal versterken met dik twee miljoen euro. Verder hebben we de gemeente gevraagd mee te denken over de mogelijkheden bij een commerciële bank."

Gemeente

Tegelijkertijd doet de club ook een beroep op de gemeente. Visser legt uit waarom: "Het vervelende in deze tijd van economische crisis is dat banken risicomijdend gedrag vertonen. Zeker naar de voetbalwereld toe."

Zwolle staat in de Jupiler League momenteel op plek vijf.