AMSTERDAM - Ajax weet niets van de belangstelling van Chelsea voor Luis Suarez. Directeur Rik van den Boog heeft woensdag tijdens de jaarlijkse algemene vergadering voor aandeelhouders benadrukt dat er geen contact tussen beide clubs over de spits uit Uruguay is geweest.

Van den Boog reageerde op mediaberichten dat Suarez al een voorcontract bij de Engelse topclub zou hebben getekend. De overgang zou komende zomer definitief moeten rondkomen.

"Ik heb het Luis net op de man af gevraagd en hij weet van niets", aldus Van den Boog tijdens de jaarvergadering van Ajax tegen Voetbal International.

De club uit West-Londen moet eerst toestemming vragen aan Ajax als het wil onderhandelen met de topscorer uit de eredivisie. Chelsea kreeg dit seizoen al een transferverbod van een jaar opgelegd.

Contractbreuk

De club uit Londen zou aanvaller Gaël Kakuta van RC Lens hebben aangezet tot contractbreuk. Het Hof van Arbitrage van Sport (CAS) bevroor het transferverbod van Chelsea vorige maand nadat de club in hoger beroep was gegaan.

Suarez heeft altijd gezegd dat hij het huidige seizoen bij Ajax afmaakt en misschien nog wel langer wil blijven. Barcelona is zijn favoriete club in het buitenland. De topschutter van de eredivisie staat nog tot de zomer van 2012 bij Ajax onder contract.