AMSTERDAM - Dick Advocaat is door AZ gevraagd om Ronald Koeman op te volgen als hoofdtrainer van de landskampioen. Eerder sloot hij echter uit nog in de eredivisie aan de slag te gaan.

''Ik heb gezegd dat ik niet meer in Nederland wil werken, maar ik vind dat ik niet consequent hoef te zijn als ik een aanbod van een club als AZ krijg,'' vertelde Advocaat zondag tegenover Eredivisie Live.

Advocaat beslist na het weekeinde of hij op het aanbod van de landskampioen ingaat. De Belgische voetbalbond heeft al aangegeven dat de oefenmeester zijn werkzaamheden als bondscoach van de Rode Duivels mag combineren met het coachen van AZ.

Tijdelijk

Wel liet bondsvoorzitter François De Keersmaecker zondagavond op de Belgische televisiezender Sporza weten dat Advocaat alleen tot het einde van dit seizoen voor de Alkmaarse club mag werken.

''Dick heeft me gezegd dat hij zijn verplichtingen tegenover België zal blijven vervullen zoals het hoort,'' aldus De Keersmaecker. ''En dat hij AZ ook niet volgend seizoen zal trainen. Het is tijdelijk.''