AMSTERDAM - Timmy Simons is dit seizoen onder trainer Fred Rutten geen vaste waarde meer in het eerste elftal van PSV. Dankzij blessures van Ibrahim Afellay en Otman Bakkal mocht de Belgische routinier tegen RKC vanaf de start meedoen en droeg daarbij zelfs de aanvoerdersband.

"Het is fijn om hier vanaf het begin te kunnen spelen, en dat zelfs met de aanvoerdersband", zei Simons na de 2-0 zege. "Dat geeft mij vertrouwen."

De Belg ondervindt dit seizoen felle concurrentie op het middenveld van de titelpretendent en moet daardoor voorlopig genoegen nemen met een plaats op de bank. "Dat is wel te begrijpen", relativeerde Simons.

"Het is natuurlijk de keuze van de trainer en laten wij eerlijk zijn: het draait momenteel lekker bij PSV. Maar het seizoen is lang en zoals vandaag blijkt heb je dan alle jongens nodig. Dit is een kans voor mij en ik denk dat ik die met beide handen heb gegrepen."

Tevreden

Na afloop kon Simons alleen maar tevreden zijn over zijn eigen spel en dat van de ploeg als geheel. "Het klinkt gek, maar wisten dat het hier niet een makkelijke klus zou zijn. Uiteindelijk werd ons geduld gelukkig beloond."

"In de eerste helft kregen wij een paar kansen, die gaan er helaas niet in. In de tweede helft hebben wij alsnog het verschil kunnen maken. Dit zijn belangrijke punten voor ons."