ZEIST - De clubs in het Nederlandse betaalde voetbal willen de maximale leeftijd van zeventig jaar voor officials in het voetbal schrappen.

Daaraan gekoppeld wensen de profs in de nieuwe reglementen voor bestuurders wel een maximale termijn van twaalf jaar in functie op te nemen. Die laatste wijziging ziet de amateursectie van de KNVB volgens directeur betaald voetbal Henk Kesler nog niet zitten.

''Dat wordt zeker een punt van discussie, volgende week maandag tijdens onze bondsvergadering'', zei Kesler maandagmiddag na de soepele vergadering betaald voetbal in Zeist.

''Wij houden vast aan onze twee standpunten. Als de amateurs niet akkoord gaan met een maximale termijn van twaalf jaar, dan blijft wat ons betreft de leeftijdsgrens van zeventig jaar van kracht, al zijn we tegen discriminatie op grond van leeftijd.''

Overschrijvingstermijn

De profs steggelen met de amateurs ook nog over de overschrijvingstermijnen voor spelers. De amateurs gingen zaterdag tijdens hun algemene vergadering in Zeist akkoord met het oprekken van de uiterste datum van 31 mei naar 15 juni.

Die uitbreiding gaat de profclubs evenwel niet ver genoeg. Zij willen in verband met de komst van de Topklasse, onder de Jupiler League, dat de overschrijvingsregels voor (top)amateurs zoveel mogelijk parallel gaan lopen met de transfertermijnen in het betaalde voetbal.

''Dat wordt nog een heel leuke vergadering maandag met de amateurs'', liet Kesler met enige voorpret weten. ''Ik zou zeker komen als ik journalist was.''