AMSTERDAM - Willem van Hanegem is niet te spreken over de prestaties van enkele Feyenoorders, Danny Buijs en scheidsrechter Bas Nijhuis in de wedstrijd tussen ADO Den Haag en Feyenoord.

"Het is toch een aanfluiting voor al onze opleidingen dat een jongen als Danny Buijs bij ADO op eredivisieniveau mag spelen", meldt de voormalige international in zijn column.

"In een paar seconden tijd schopt hij eerst Bahia en daarna Fer. En dat allemaal om zijn eigen onvermogen te verbergen."

Nijhuis

Ook het optreden van official Nijhuis kon Van Hanegem niet bekoren. "Deze Nijhuis wordt de hemel in geprezen, maar ik vind hem iedere keer als ik hem zie fluiten een eerste klas marchandeur. Hij liet pittige overtredingen van ADO onbestraft en gaf Feyenoorders geel voor pietluttigheden als het wegtrappen van een bal."

"Deze man was gewoon bang voor het publiek van ADO, die moeten ze dus geen hete wedstrijden in Europa laten fluiten want dan raakt hij de weg kwijt", aldus het pittige commentaar van de oud-trainer van onder andere AZ en Feyenoord.

Jonkies Feyenoord

Tenslotte laat Van Hanegem zich nog even uit over de jonkies van Mario Been: "Ik vind dat er bij Feyenoord te veel jonge jongens nu denken dat ze er zijn. Ze geven niet genoeg meer. Volgens mij hebben ze niet door bij wat voor een grote club en voor wat voor een enorme aanhang ze staan te spelen."

"Ze zijn te snel tevreden en brengen Feyenoord niet verder. Daar moet Mario Been aan gaan werken; bij NEC haalde hij ook het beste uit zijn selectie en dat zal nu weer moeten gebeuren. Tenzij dat wat ik nu zag al het beste is. Maar dat wil ik niet geloven."