MILAAN/CATANIA - Zes minuten kreeg Klaas-Jan Huntelaar zondagavond als invaller om AC Milan in de uitwedstrijd tegen Catania van een bloedeloze 0-0 af te helpen.

De Nederlandse spits liet eindelijk zien waarom hij bij de Italiaanse topclub het bankzitten beu is. In de beperkte tijd die hem was gegund tekende de international voor twee treffers: 2-0.

Door de zege steeg Milan naar de tweede plaats, op zeven punten van leider en stadgenoot Internazionale.

Huntelaar zit zich bij AC Milan doorgaans op de bak te verbijten. De Braziliaanse oefenmeester Leonardo gunt de Nederlander, dit seizoen overgekomen van Real Madrid, amper speelminuten.

Breekijzer

Milan heeft spitsen zat en Huntelaar lijkt in de pikorde meestal nummer vier, vijf of nog lager. Zondag zat hij 84 minuten op de bank, terwijl Milan maar geen afstand kon nemen van Catania.

Uiteindelijk haalde Leonardo de Fransman Mathieu Flamini naar kant om Huntelaar als breekijzer te gebruiken. Het werden glorieuze minuten voor de vroeger bij Ajax aan de lopende band scorende spits.

Beauty

Met zijn eerste treffers voor Milan snoerde Huntelaar voor even de critici de mond. De eerste maakte hij op aangeven van Filippo Inzaghi, de tweede was een beauty. Met een stift besliste de aanvaller het duel en voorkwam hij puntenverlies voor zijn werkgever.

Bekijk zijn tweede treffer