NANCY - Girondins Bordeaux heeft de koppositie in de Franse voetbalcompetitie zondag heroverd. De titelverdediger won uit bij Nancy Lorraine met 3-0 en profiteerde derhalve volop van de nederlaag van Auxerre zaterdag in Parijs tegen PSG (1-0).

Voor Bordeaux scoorden de Brazilianen Fernando Menegazzo en Wendel en de Franse middenvelder Yoan Gouffran. De ploeg van trainer Laurent Blanc heeft nu weer twee punten voorsprong op Auxerre.

Olympique Lyon had zondagavond langszij kunnen komen als thuis was gewonnen van Stade Rennes. Dat bleek een te lastige horde.

De bezoekers kwamen na een kwartier op voorsprong door Asamoah Gyan. Lisandro Lopez maakte vlak voor rust gelijk. In de tweede helft drong Lyon uiteraard langdurig aan, maar zonder resultaat: 1-1.

Auxerre

Auxerre zag een reeks van zeven zeges op rij zaterdag onderbroken. Jeremy Clément was daarvoor verantwoordelijk. Hij maakte met een fraaie kopbal de enige treffer. Paris Saint-Germain had echter weinig reden tot vieren.

Doelman Gregory Coupet brak in de slotfase de linkerenkel tijdens een poging een hoekschop te voorkomen. De oud-international is meteen geopereerd. Hij is zeker drie maanden uitgeschakeld.