BARCELONA - Barcelona heeft zondag de kraker tegen Real Madrid met 1-0 gewonnen. Invaller Zlatan Ibrahimovic besliste 'El Clasico' in het voordeel van de Catalanen.

Door de overwinning neemt Barcelona de koppositie weer over van de aartsrivaal. De ploeg van trainer Josep Guardiola heeft dertig punten uit twaalf duels. Real heeft twee punten minder.

Zlatan Ibrahimovic verving vijf minuten na rust Thierry Henry en was bij zijn eerste doelpoging meteen trefzeker. De Zweed nam een afgemeten voorzet van rechtsback Dani Alves in één keer op de schoen.

Rode kaarten

Na ruim een uur kreeg Sergio Busquets van Barcelona zijn tweede gele kaart en werd Real sterker. 'De Koninklijke' kon de kansen echter niet verzilveren en zag Lassana Diarra in de slotfase ook nog van het veld gestuurd worden met zijn tweede gele kaart.

''Het is zo'n geweldig gevoel, zeker als je net terugkomt van een blessure'', reageerde Ibrahimovic. ''De voorzet van Dani Alves was briljant en ik schoot hem erin''. Madrid-keeper Casillas was vooral teleurgesteld en benadrukte dat ''het geluk niet met Real was''.

Vooraf was de topper in Spanje betiteld als het duel tussen het meest talentvolle en het duurste team ter wereld. Barcelona combineerde vorig seizoen naar het landskampioenschap, de winst van de Spaanse beker en de Champions League.

Jaloezie

Dit tot jaloezie van Real Madrid dat afgelopen zomer ruim 250 miljoen euro investeerde in de spelersgroep. De Spaanse topper werd zoals altijd onder grote belangstelling gevolgd in het Zuid-Europese land. Het duel was zelfs voor het eerst te zien in de Spaanse bioscopen.

De zege van Barcelona betekende de derde achtereenvolgende overwinning in 'El Clasico'.