HANNOVER - Hij ging uit zijn dak bij elke treffer. Louis van Gaal vertrok zondagavond met Bayern München met een ruime zege (3-0) bij Hannover 96. De rust bij de Zuid-Duitse topclub is voor even terug, wist de Nederlandse trainer.

 ''We hebben een heel goede week achter de rug. We zijn weer helemaal terug in de Champions League en ook een beetje in de Bundesliga'', zei Van Gaal.

Door de zege in Hannover klom Bayern München naar de vierde plaats, op zes punten van leider Bayer Leverkusen dat VfB Stuttgart zondag met een grote nederlaag (4-0) naar huis stuurde.

Overwinteren

Drie keer speelde Bayern in de afgelopen weken gelijk in de Bundesliga. Een nieuwe misstap zou de positie van Van Gaal in Beieren verder ondergraven. Woensdag greep zijn ploeg de laatste kans op overwinteren in de Champions League door Maccabi Haifa met 1-0 te verslaan, waarbij Juventus de Duitsers hielp door bij Bordeaux te verliezen.

Zondag bij Hannover zorgde Thomas Müller vroeg in de wedstrijd voor de belangrijke 0-1, de nummer twee van Ivica Olic kort na de rust werkte daarna bevrijdend en de derde treffer van Mario Gomez in de slotminuut was het toetje voor Van Gaal.

Pranjic

Gomez en Olic waren bij de spitsen van Van Gaal, gesteund door de 'zwervers' Pranjic, Schweinsteiger en Müller. Mark van Bommel was de regisseur.

Hannover, met Arnold Bruggink, kreeg in het eerste thuisduel na de zelfmoord van doelman Robert Enke ook kansen maar sprong er slordig mee om. ''Wij hebben in elk geval weer spitsen die scoren'', loofde Van Gaal zijn tweede keus, die momenteel het geblesseerde trio Arjen Robben, Franck Ribéry en Miroslav Klose waarneemt.