GRONINGEN - FC Groningen heeft zondag op het nippertje een thuisnederlaag tegen NEC voorkomen: 2-2.

Invaller Nicklas Pedersen maakte vlak voor tijd de gelijkmaker, nadat Björn Vleminckx en Youssef El-Akchaoui de 1-0 van Tim Matavz ongedaan hadden gemaakt.

Michael Jansen maakte bij FC Groningen zijn debuut in de basis. De verdediger was de vervanger van de geschorste Andreas Granqvist. Daarnaast ontbraken ook doelman Luciano en Oluwafemi Ajilore bij de thuisclub, wegens een schorsing.

De Roover

Na vier minuten kwam daar nog het uitvallen van Sepp de Roover overheen. De Belgische rechtsback liep een knieblessure op na een duel met Saidi Ntibazonkiza van NEC. De Roover kwam ongelukkig terecht en schreeuwde het uit. Mike Zonneveld was zijn vervanger.

Toch was FC Groningen niet van slag, want drie minuten later nam de ploeg een voorsprong via Matavz. Doelman Gabor Babos had even daarvoor nog wel een inzet van Jansen uit een klutssituatie onschadelijk gemaakt.

Vleminckx

In de fase die volgde speelde het spel zich vooral af op het middenveld en hoefden beide doelmannen niet in actie te komen. Na iets meer dan een half uur kwam NEC uit het niets langszij. Vleminckx kwam bij een corner boven drie Groningers uit en kopte knap binnen.

De tweede helft bleef het voornamelijk toevalsvoetbal van beide kanten. Dat leverde overigens wel af en toe mogelijkheden op. Zo schoot Vlemickx rakelings naast en punterde Lovre net voorlangs.

Na twintig minuten leidde een knappe combinatie tussen Ntibazonkiza en John Goossens tot een strafschop voor NEC. Goossens werd binnen het strafschopgebied onderuit gehaald door Van Loo, die vervolgens kansloos was op de trap van Youssef El-Akchaoui.

Frustratie

De frustratie aan Groningse zijde groeide - Danny Holla had rood kunnen krijgen na een harde tackle op Niels Wellenberg - de ploeg speelde te gehaast, waardoor NEC vrij simpel overeind bleef.

Totdat Pedersen een bal uit de kluts simpel kon binnenschieten. In blessuretijd kregen beide teams via Holla, Vleminckx en Pedersen nog kansen op de winst, maar het bleef bij 2-2.