DEN HAAG - Trainer Mario Been van Feyenoord was zondagmiddag na de zege bij ADO Den Haag (0-2) in een opperbeste stemming.

De Rotterdamse coach had in de perskamer meer dan eens de lachers op zijn hand. De one-man-show van de welbespraakte oefenmeester begon meteen al toen hij het woord kreeg.

''Ja, ik zal extra mijn best doen om een goede analyse van deze wedstrijd te geven'', opende Been met een knipoog naar zijn Haagse collega Raymond Atteveld die naast hem zat.

''Voordat je het weet, worden je oren eraf getrokken als je een paar foutjes maakt in je verhaal. Dat schijnt tegenwoordig in de mode te zijn.''

Verbeek

Been doelde desgevraagd op Atteveld, maar ook op zijn voorganger bij Feyenoord, Gertjan Verbeek.

De laatste ging zaterdagavond als coach van Heracles Almelo na de overwinning tegen Roda JC (3-2) verbaal nogal hard de confrontatie aan met zijn Limburgse vakbroeder Harm van Veldhoven.

Dat deed de oud-bokser nadat hij voor de aanwezige journalisten eerst hardop tot tien had geteld. Zó boos was Verbeek op de in zijn ogen belachelijke wedstrijdanalyse van Van Veldhoven.

Opspraak

Atteveld kwam de afgelopen weken enigszins in opspraak, omdat de momenteel bij ADO geschorste Ricky van den Bergh en oud-Hagenaar Eljero Elia (HSV) onafhankelijk van elkaar onthulden dat de temperamentvolle trainer zijn spelers soms hard aan hun oren trekt om hen bij de les te houden. ''De oortjes zijn voor Raymond bedoeld, de rest was een verwijzing naar Verbeek'', lichtte Been lachend toe.