ALMELO - Heracles heeft zaterdagavond na twee ruime nederlagen de draad weer opgepakt. De Almeloërs, met hun hoge positie op de ranglijst één van de revelaties in de huidige eredivisie, wonnen op eigen veld met 3-2 van Roda JC dat pas in de slotfase tweemaal doeltreffend was.

Heracles slaagde er tegen de Limburgers, die de meest gepasseerde verdediging hebben, in om het geschonden vertrouwen te herstellen.

De teleurstelling over de 4-1 bij FC Groningen en de 4-0 bij PSV zijn verwerkt. In Eindhoven vielen bovendien Martin Pieckenhagen en Birger Maertens weg.

De Duitse doelman werd na zijn rode kaart door de coulante KNVB slechts voor één wedstrijd geschorst, de Belgische centrale verdediger liep een knieblessure op.

Pieckenhagen's plaats nu vanaf de aftrap ingenomen door de 22-jarige Dennis Telgenkamp, op de plaats van Maertens speelde zaterdagavond Peter Reekers.

Everton

Na 24 minuten was het Everton die de score opende. De Braziliaan strafte van een fout van Davy de Fauw kordaat af: 1-0. In het restant van de eerste helft domineerde Roda JC.

De verdediging van Heracles hield in die fase met kunst- en vliegwerk stand, van enig overleg was door de veranderde bezetting achterin geen sprake.

Trainer Harm van Veldhoven van Roda JC greep in de rust in door een derde aanvaller binnen de lijnen te brengen. Niet clubtopscorer Mads Junker, maar zijn landgenoot Morten Skoubo verving Arnoud Sutchuin.

Bas Dost

Maar voordat Skoubo gevaar kon stichten, sloeg Heracles voor de tweede maal toe. Bas Dost maakte in navolging van Everton zijn vijfde competitietreffer.

De meeste lof ontving echtrer Willie Overtoom, hij verraste doelman Bram Castro met een effectvolle hoekschop die net onder de lat in het net eindigde.

Heracles dacht met die ruime voorsprong de buit binnen te hebben, maar werd in de slotfase toch nog zenuwachtig.

Terug in wedstrijd

De alsnog gekomen Junker schoof bij één van zijn eerste balcontacten de 3-1 binnen, het was zijn zesde van het seizoen.

In de 88e minuut was de spanning onverwachts helemaal terug, Pa-Modou Kah kon ongehinderd raak koppen. Het Limburgse slotoffensief leverde geen gelijkmaker meer op.