AMSTERDAM - Robin van Persie reageerde zaterdag in AD Sportwereld teleurgesteld op het nieuws dat hij zeker vier maanden uit de roulatie is door de enkelblessure die hij bij Oranje opliep.

De kwetsuur is ernstiger dan aanvankelijk werd gedacht, waardoor een alternatieve behandelmethode in Servië achteraf overbodig was. Maar Van Persie heeft geen spijt.

De Servische therapeute Mariana Kovacevic zou met behulp van onder meer placenta het herstel van spier- en bandschade bespoedigen.

Openheid

"Normaal ben ik daar te nuchter voor", aldus Van Persie. "Maar omdat ik elk kansje aanpak om weer fit te worden, heb ik het toch willen proberen."

In Nederland ontstonden de meest wilde geruchten over Kovacevic. "Ik heb de impact van mijn bezoek aan haar onderschat. Mensen zeggen dat ik het stil had moeten houden, maar juist omdat ik eerlijk wil zijn en niets te verbergen had rond mijn blessure, heb ik openheid willen geven."

Sterk

De blessure had wat Van Persie betreft niet op een slechter moment kunnen komen. "Het is heel frustrerend om er een aantal maanden uit te zijn. Ik was met het team bezig aan een superseizoen. Ik heb me nog nooit zo sterk gevoeld als dit jaar."

"Ik voelde dat niemand me meer kon afstoppen. Zo spijtig dat een schop in een vriendschappelijke interland daar voorlopig een einde aan heeft gemaakt.''