AMSTERDAM - Louis van Gaal zal geen vragen meer beantwoorden omtrent zijn moeizame relatie met Luca Toni. VI meldt dat de trainer van Bayern München zich voorlopig onthoudt van commentaar over de Italiaanse spits.

"Je kunt het me elke week vragen. Ik zal niet meer antwoorden", was het antwoord van de Nederlander op de vraag waarom Toni ontbreekt in de selectie voor het duel met Hannover 96.

"Ik heb geen problemen met Toni", ging Van Gaal verder. "Ik heb wel problemen met spelers die niet aan de normale eis van Bayern willen voldoen. En dat geldt ook voor Toni."

Prikkelbaar

De relatie tussen beide hoofdpersonen is vanaf het begin van deze voetbaljaargang uiterst delicaat. De Italiaanse goalgetter kent een moeilijk seizoen bij 'Der Recordmeister' en scoorde in de Bundesliga nog geen enkele keer.

Door zijn gebrek aan productiviteit verloor Toni zijn basisplaats. Inmiddels is hij zelfs gedaald in de hiërarchie en moet hij Ivica Olic, Miroslav Klose, Thomas Müller en Mario Gomez voor zich dulden.

Bom gebarst

Nadat hij enkele weken geleden tegen Schalke 04 in de rust gewisseld werd, barstte de bom. De aanvaller verliet het stadion voortijdig en omschreef de periode met Van Gaal als 'vier maanden vol ontberingen en misverstanden'.

Hierop kreeg Toni een boete en werd hij geschorst voor het Champions Leagueduel tegen Maccabi Haifa (1-0 winst) van afgelopen week. Aanvoerder Mark van Bommel heeft zich inmiddels opgeworpen als bemiddelaar tussen beide kemphanen.

Vertrek

Een vertrek bij Bayern lijkt echter de enige oplossing. Volgens de geruchten zou AS Roma de Italiaan graag in de armen willen sluiten.

De huidige nummer elf van de Serie A zou zelfs al een akkoord hebben met de spits.