AMSTERDAM - Goodison Park staat zondag in het teken van de Merseyside derby, het stadsduel tussen Everton en Liverpool. Volgens Ryan Babel en John Heitinga is het de belangrijkste ontmoeting van het seizoen voor beide voetbalclubs uit Liverpool.

"Het is de belangrijkste wedstrijd van het jaar", vindt Heitinga. "Fans kunnen niet wachten totdat de twee ploegen tegenover elkaar staan."

De Everton-verdediger staat voor zijn eerste Merseyside derby en kijkt ernaar uit om mee te spelen.

Agressie

Babel beaamt de woorden van Heitinga. "Het leeft enorm in de stad. Het is een typische derby." Volgens de aanvaller van Liverpool is de wedstrijd een beetje te vergelijken met Ajax-Feyenoord. "Er wordt alleen niet gevochten tussen de supporters."

Babel denkt dat de agressie wel op het veld te zien is. "Beide ploegen zullen er fel ingaan. Hopelijk resulteert dat in veel doelpunten."

De grimmigheid tussen de clubs is ook te zien in de historie van de wedstrijd. Volgens de BBC zijn de meeste rode kaarten ooit in één duel gevallen tijdens een ontmoeting van Liverpool en Everton, namelijk zeventien.

Geblesseerd

Helaas voor Babel kan hij zondag niet meespelen. Vorige week viel hij geblesseerd uit met een gekneusde voet in het duel met Manchester City.

Naast Babel kan Liverpool ook niet beschikken over de geschorste Philipp Degen en de geblesseerde Alberto Riera. Everton moet het zonder Victor Anichebe, Mikel Arteta, Phil Jagielka, Phil Neville en James Vaughan. Zij kampen allen met knieblessures.