AMSTERDAM - Cristiano Ronaldo verwacht zondag een spetterende editie van FC Barcelona - Real Madrid. In een interview op de website van De Koninklijke zegt de Portugees, die debuteert in de Clásico, dat Real zich niet aan moet passen.

"We moeten niet bang zijn voor FC Barcelona en ons eigen spel spelen. Zij zullen tegen ons niet zo aanvallend opereren als tegen andere ploegen."

Wapens

Kansen om te winnen ziet de duurste speler ter wereld zeker. "Als we goed spelen, kunnen we ze pakken. Het zal een moeilijke wedstrijd worden, maar wij hebben onze wapens klaarliggen. We willen graag winnen en de manier waarop maakt me eigenlijk niet zo veel uit, het liefst met goed voetbal, maar uiteindelijk draait het natuurlijk om die drie punten."

Ronaldo is net terug van een blessure, maar voelt zich fit. "Hopelijk start ik in de basis. Ik ben er in ieder geval helemaal klaar voor. Is het team te veel afhankelijk van mij? Volgens mij staan we eerste in de Champions League-poule en in de competitie, dus dat valt wel mee."

Winst

Ook doelman Iker Casillas wil ten koste van alles winnen. Als dat met minder voetbal gepaard gaat moet dat maar, vindt de Spanjaard.

"Soms spelen we goed, soms spelen we slecht, maar de winst is het allerbelangrijkste. Ik ben liever de ploeg die wint, dan de ploeg die de complimenten voor het goede spel krijgt."

Iniesta

Waarin het gevaar van FC Barcelona schuilt, weet Casillas maar al te goed. De aanvoerder van Real speelt met Xavi Hernández en Andrés Iniesta bij de nationale ploeg van Spanje en kent de kwaliteiten van de twee Blaugranas als geen ander. "Ik heb altijd al gezegd dat die twee als ze de bal hebben ware tovenaars zijn."

Sergio Ramos is optimistisch in aanloop naar El Clásico, maar is net als Casillas bevreesd voor de middenlinie van Barça. "Wij zijn misschien beter in de aanval en hebben een gevaarlijke counter, maar FC Barcelona heeft weer een beter middenveld."

"Op die posities hebben ze spelers die echt het verschil kunnen maken. Kijk naar Iniesta. Ik denk dat hij een van de beste spelers ter wereld is. Zijn kwaliteiten zijn uitzonderlijk. Hij is snel, kan scoren en geeft talloze assists. Hij kan praktisch alles."