AMSTERDAM - Georginio Wijnaldum schoot bij Feyenoord als een paddestoel uit de grond. De jongeling ontwikkelde zich na zijn debuut razendsnel tot een publiekslieveling, maar kan zijn oude tempo op dit moment even niet bijbenen.

De 19-jarige middenvelder komt wat minder aan spelen toe en signaleert dat hij soms wat moeite heeft met de hoge verwachtingen.

"Vorig seizoen heb ik een heel goed jaar gedraaid en dingen gedaan die haast niemand voor mogelijk had gehouden. Daardoor weten mensen wat ik kan en ze gaan nu meer van mij verlangen", vertelt Wijnaldum tegen Feyenoord Magazine.

Talent

Ook trainer Mario Been rekent op de jonge Rotterdammer. De oefenmeester zei na de 5-1 nederlaag tegen Ajax in de kleedkamer dat ‘talent alleen niet genoeg is op dit niveau’.

"Ik begreep niet precies wat hij met zijn opmerking bedoelde. Later vertelde hij dat je soms heel hard moet werken in een wedstrijd en dat talent daar niets mee te maken heeft."

"Hij zei ook: je moet zorgen dat je geen eeuwig talent blijft en dat je de stap richting een volwassen speler maakt,’ besluit Wijnaldum.