AMSTERDAM - "Ik kan wel zeggen dat ik gelukkig ben", vertelt Miroslav Stoch op de website van Chelsea over zijn verblijf bij FC Twente. De van The Blues gehuurde aanvaller heeft dan ook niks te klagen.

Met zijn club staat hij ongeslagen aan kop in de eredivisie en daarnaast maakt de aanvaller deel uit van het succesvolle nationale team van Slowakije dat zich als groepshoofd plaatste voor het WK van 2010 in Zuid-Afrika.

Bij FC Twente kwam Stoch binnen als een grote onbekende, maar inmiddels kent iedereen de vorige maand twintig jaar geworden Slowaak, mede vanwege zijn acties en doeltreffende afstandsschoten.

Als linksbuiten komt hij geregeld naar binnen om met rechts af te ronden. "Ik sta het liefst aan de linkerkant, dan kan ik naar binnen snijden voor een schot, maar ook buiten omgaan voor een voorzet met links", vertelt hij.

En dat dat naar wens gaat, bewijst het doelpuntenmoyenne van Stoch. "Ja, ik heb al zes goals gemaakt. Vier in de competitie en twee in de Europa League."

McClaren

Het aandeel van trainer Steve McClaren wordt niet onderschat door Stoch.

"Vanaf het moment dat ik hier voor het eerst binnenliep heb ik een goede band met hem", vertelt de aanvaller. "Hij is een goede trainer op het veld, maar ook daarnaast en dat is erg belangrijk. Zijn stijl valt bij iedereen in de smaak."

Stoch voert met FC Twente de ranglijst van de eredivisie aan en werd logischerwijs dus ook gevraagd naar de titelkansen van zijn ploeg. "Iedereen praat over ons. De kranten, de televisie, iedereen. De sfeer in de kleedkamer is goed en we weten dat we hard moeten blijven werken, maar we zullen het later wel zien", was het antwoord van Stoch.