AMSTERDAM - PSV kan vrijdagavond in het uitduel met Sparta Rotterdam over een nagenoeg fitte selectie beschikken. Toch vreest trainer Fred Rutten de Rotterdamse tegenstander enigszins.

De zeperd van Sparta bij VVV-Venlo in de vorige competitieronde, kwam Rutten niet goed uit. ''Zij zullen gaan reageren, na de nederlaag van afgelopen weekeinde'', zegt de oefenmeester op de clubsite van PSV.

''De trainer heeft hen al een vrije dag afgenomen. En volgens mij heeft Sparta daar altijd goed op gereageerd, zo hebben ze ook al van Feyenoord gewonnen. Tegen grote ploegen kunnen zij zich opladen. Ze hebben behoorlijk wat talent, het zijn jonge en hongerige honden'', aldus de coach.

Als het gaat om de opstelling heeft Rutten in elk geval keuze te over. Hij zal enkele spelers moeten teleurstellen. Volgens De Telegraaf is zelfs de weer volledig fitte André Ooijer niet zeker van zijn plek.

Teleurstellen

Rutten zegt tegenover die krant: "Als mens is het soms moeilijk, maar als trainer heb ik er geen enkele moeite mee om iemand teleur te stellen. Bij een topclub als PSV hoort interne competitie.''

Omdat FC Twente zaterdag pas in actie komt, is PSV bij winst op het Kasteel in elk geval voor een dag koploper. Dat zegt Rutten echter weinig. ''Dat is een mooie bijkomstigheid, maar in deze fase van het seizoen denk ik niet dat het zo’n groot psychologisch effect heeft. In de eindfase van het seizoen misschien wel, maar nu nog niet.''