AMSTERDAM - Mohamed Sissoko heeft genoeg van de racistische leuzen van een deel van het Juventus-publiek. De middenvelder van de Turijnse club vroeg donderdag de Italiaanse autoriteiten om maatregelen te nemen tegen deze supporters.

Afgelopen seizoen werd Juventus bestraft met een wedstrijd zonder publiek vanwege racistische spreekkoren jegens Mario Balotelli van Internazionale.

Vorige week liet de Juve-aanhang zich opnieuw gelden met 'als je op en neer springt gaat Balotelli dood', waarvoor De Oude Dame een hoge boete kreeg.

Ook in de Champions League-wedstrijd tegen Girondins Bordeaux (2-0 verlies) uitten Juventus-supporters racistische leuzen.

Maatregelen

Sissoko is de situatie meer dan zat: "Wij hebben als spelers ons standpunt over racisme telkens herhaald. Juventus heeft alle noodzakelijke maatregelen getroffen. Nu moeten de voetbalbond en de autoriteiten actie ondernemen."

Over twee weken vindt de topper tussen Inter en Juventus plaats. Trainer José Mourinho van de Milanese club kwam onlangs met het idee om die wedstrijd niet in Turijn te spelen.