SANTIAGO - Chili vreest dat het mogelijk niet mag deelnemen aan het wereldkampioenschap voetbal in 2010. De nationale bond van het Zuid-Amerikaanse land zit namelijk in de problemen omdat profclub Rangers naar de burgerrechter is gestapt om puntenaftrek aan te vechten.

''Wat Rangers heeft gedaan is verboden in alle voetbalbonden ter wereld, de FIFA kan als straf zelfs besluiten om het lidmaatschap van Chili op te zeggen'', aldus bondsvoorzitter Harold Mayne-Nicholls.

Rangers kreeg drie punten in mindering omdat de club zes buitenlanders had opgesteld, één meer dan is toegestaan. Mede door de puntenaftrek degradeerde de club uit de hoogste voetbalafdeling.

Rangers stapte echter naar de burgerrechter en die beval donderdag de play-offs om promotie/degradatie in Chili uit te stellen in afwachting van het vonnis.

Uitsluiting

Als de FIFA deze gang van zaken aanleiding vindt om Chili aan te pakken, kan de wereldvoetbalbond in het ergste geval besluiten om het land uit te sluiten van internationaal voetbal, waaronder het WK in Zuid-Afrika.