AMSTERDAM - Gregory van der Wiel houdt steeds meer rekening met een definitieve plaats in de selectie van het Nederlands elftal voor het WK in Zuid-Afrika. Dit zegt de verdediger van Ajax tegen VI.

"Na mijn basisplaats in het oefenduel tegen Italië schiet het wel eens door mijn hoofd: Hoe het zou zijn, een WK meemaken?", vertelt de zevenvoudig international aan het tijdschrift.

"Nu is er een goede kans dat ik onderdeel zal zijn van zo'n evenement."

Snel gegaan

"Het is snel gegaan allemaal", vervolgt Van der Wiel. "Negen maanden geleden was ik dolblij met vijf minuutjes tegen Tunesië en sindsdien heb ik zes volledige interlands gespeeld."

"De eerste keer in de basis van Oranje was omdat er blessures waren, maar voordat ik het wist kreeg ik de voorkeur boven internationals die al veel langer meelopen dan ik."

Rechtsback

Het Amsterdamse jeugdproduct is één van de weinige voetballers die zich aan de rechterkant kan onderscheiden. Van der Wiel: "Ik ben inmiddels een echte rechtsback en daar zijn er niet veel van in Nederland."

"Ik heb moeten wennen aan mijn nieuwe positie, maar dat proces is redelijk snel gegaan. Ik sta daar nu met veel zelfvertrouwen. Ik heb respect voor mijn tegenstanders, maar ben voor niemand bang. Nooit. Ik weet wat ik kan. En wat er beter moet."