AMSTERDAM - Standard Luik leeft niet onbezorgd toe naar de cruciale Champions League-wedstrijd over twee weken tegen AZ.

Beide topspitsen van de Belgische kampioen, Diemerci Mbokani en Milan Jovanovic, kampen met blessures en zijn mogelijk niet op tijd fit.

Standard heeft nog kans op een plaats in de volgende ronde van het miljoenenbal, voor AZ is een vervolg in de Europa League het hoogst haalbare.

Kuit

Mbokani is er van de twee aanvallers het slechtst aan toe. De Congolees liep tijdens de wedstrijd van dinsdag tegen Arsenal een scheurtje op in de kuit van zijn linkerbeen.

"Hopelijk krijgen we hem net op tijd fit", vertelde trainer Laszlo Bölöni aan Het Laatste Nieuws. "De komende twee competitiewedstrijden haalt hij zeker niet."

Placenta

Jovanovic sukkelt al een tijdje met een hamstringblessure en miste daardoor al het duel met Arsenal. De Serviër heeft de club gevraagd zich in eigen land te mogen laten behandelen door Marina Kovacevic.

Deze arts nam met haar veelbesproken placenta-behandeling eerder onder anderen Robin van Persie en Frank Lampard onder handen.