MUNCHEN - De scheidende president Franz Beckenbauer van Bayern München heeft zich woensdagavond na de krappe zege op Maccabi Haifa (1-0) nogal cynisch uitgelaten over de labiele situatie bij zijn club.

''Vrijwel alle spelers hebben zich zo'n beetje al beklaagd. Het lijkt wel of iedereen weg wil'', schamperde Der Kaiser. ''Dadelijk moet ik nog opdraven. Dat zou niet best zijn.''

Toni

Beckenbauer (64) reageerde op het laatste incident bij 'FC Hollywood'. De Italiaanse spits Luca Toni haalde deze week voor de tweede keer nogal hard uit naar trainer Louis van Gaal.

''Onze relatie is zo goed als beëindigd'', liet hij onder meer optekenen. Toni wil terug naar Italië, maar de clubleiding van Bayern heeft hem nog niet helemaal opgegeven.

Boete

''Hij heeft een boete van 25.000 euro gekregen'', liet manager Uli Hoeness na het succesje tegen Maccabi weten.

''Zijn uitlatingen waren onacceptabel. Zijn excuses aan Van Gaal moet hij nog maken. Als dat is gebeurd, dan heeft Luca Toni misschien nog toekomst bij Bayern.''

Lahm

De leiding van Bayern deelde eerder aan international Philipp Lahm een recordboete van 50.000 euro uit. Ook hij had zich, in navolging van sterspeler Franck Ribéry, kritisch over Van Gaal en over het clubbeleid uitgelaten.

Het forse sanctiesysteem bij de Duitse recordkampioen heeft inmiddels tot flinke ergernis bij de Duitse journalistenvereniging geleid.

De organisatie spreekt van 'muilkorvenbeleid'. De vakvereniging vindt het in de huidige tijd onzinnig dat voetballers torenhoge boetes moeten betalen voor het vrijelijk uiten van hun mening.