AMSTERDAM - Dennis Bergkamp denkt niet dat hij ooit als hoofdcoach aan de slag gaat. "Hoofdtrainer ben je 24 uur per dag en dat past niet echt bij mij", zegt de oud-topvoetballer in magazine JFK.

"Zo'n voetballer ben ik ook nooit geweest", gaat de huidige jeugdtrainer bij Ajax verder. "Ik ging iedere ochtend trainen, maar daarna kwam ik thuis en deed ik iets met mijn gezin of met vrienden of ging ik lekker golfen."

"Maar als trainer kom je thuis en moet je video's gaan bekijken, naar andere wedstrijden gaan, voorbereiden voor de volgende training... Dat zie ik mezelf niet doen."

Deze woorden ten spijt, helemáál uitsluiten wil de ex-speler van Ajax, Internazionale en Arsenal het hoofdtrainerschap ook weer niet. "Vooralsnog zeg ik nee. Maar ik heb ook altijd gezegd dat ik überhaupt geen trainer wilde worden en dat ben ik nu toch."

Bergkamp jr

In hetzelfde interview laat Bergkamp zich ontvallen dat zijn elfjarige zoon Mitchel het talent van zijn vader heeft.

"Sowieso al in de manier waarop hij loopt, hij heeft datzelfde hupje als ik. Maar ook hoe hij naar de bal gaat, hoe hij de bal aanneemt. Hij is nu eigenlijk verder dan dat ik was op die leeftijd, dus ik ben benieuwd."