AMSTERDAM - Volgens José Mourinho was de afwezigheid van Wesley Sneijder van doorslaggevend belang in de nederlaag die zijn Internazionale dinsdagavond leed in de Champions League tegen FC Barcelona.

Inter ging in Camp Nou met 2-0 onderuit tegen FC Barcelona, dat Inter af en toe alle hoeken van de mat liet zien. En dat zonder Lionel Messi en Zlatan Ibrahimovic.

"Barça was een stuk beter dan wij in de eerste helft. De 2-0 was een juiste afspiegeling van de verhoudingen", aldus een reële Mourinho.

"In de tweede helft was de wedstrijd meer in balans en naar mijn mening is ons een zuivere penalty onthouden. Dat had ons meer zelfvertrouwen kunnen geven, maar uiteindelijk heeft Barcelona verdiend gewonnen."

Sneijder

Volgens de oefenmeester miste zijn ploeg Sneijder. "In balbezit is hij de man waar het bij ons om draait. Hij denkt sneller dan anderen en weet hoe onder druk te spelen. Hij kan vergeleken worden met spelers als Messi en Xavi wat betreft de manier van druk zetten. Maar na een duidelijke nederlaag als deze wil ik niet over het gemis van Sneijder praten, Barcelona verdiende de overwinning."