AMSTERDAM - Feyenoord hoopt in de nabije toekomst gebruik te kunnen maken van talentvolle spelers van Real Madrid. Technisch directeur Leo Beenhakker heeft met dit verzoek contact gezocht met zijn voormalige werkgever.

Dit liet Beenhakker dinsdagavond weten tijdens de presentatie van een boek over Real Madrid, zo melden verschillende media.

''Bij Real Madrid lopen spelers die nog niet aan het grote werk toe zijn omdat bijvoorbeeld Raúl op hun favoriete positie speelt'', zei hij.

''Die gasten zouden voor Feyenoord een versterking zijn en kunnen hier een stap voorwaarts in hun ontwikkeling maken. Ik heb Jorge Valdano (technisch directeur van Real, red.) gevraagd mee te denken.''

Ajax

''Ik zie veel in samenwerkingsverbanden'', ging Beenhakker verder. ''Toen ik bij Ajax werkte, hadden we een samenwerking met Germinal Beerschot. Tom de Mul, Thomas Vermaelen, Toby Alderweireld en Jan Vertonghen kwamen daardoor naar Amsterdam. Dat heeft de club bepaald geen windeieren gelegd.''

De 67-jarige Rotterdammer is behalve met 'De Koninklijke' ook met het Belgische Club Luik in gesprek over een samenwerkingsverband.